Nieuws


Michelin Bib Gourmand

11 Nov 2017

Derde jaar op rij zijn wij bestempeld door Michelin met het vel begeerde label Bib Gourmand. Wij zijn dan ook zeer trots op het behouden van onze BIB. Wij blijven ons uiteraard verder ontwikkelen en perfectioneren. Aan de ingredienten houden wij ons natuurlijk vast; perfectie, smaak, beleving, betaalbaar en gastvrij.

Net zoals de Michelin ster is de Bib Gourmand uitgegroeid tot een begrip. Je ziet dat bij een Bib Gourmand restaurant luxe en gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn.


Lekker 500 & Gault Millau

27 Okt 2017

Ook dit jaar mogen wij weer zeer trots zijn op onze vermeldingen in de gidsen, 6de jaar op rij in de Lekker top 500 van Nederland, 12 pnt en ‘’ prijs/plezier ‘’ benoeming in de Gault Millau gids.

Wat geeft het ons een goed gevoel, de postive beoordelingen van de inspecteurs. Elk jaar geeft het ons extra motivatie om door te blijven ontwikkelen en verder te perfectioneren.

Dit jaar schreven zij over ons:

Op de vrijdagavond van ons bezoek zit dit mooie, enigszins sjieke en sfeervol ingerichte restaurant nagenoeg vol. We worden vriendelijk ontvangen door Gastvrouw, mede-eigenaar en sommelier Ingrid Everts en naar onze zorgvolig met lichtbruin linnen gedekte tafel begeleid. hier kun je zowel prive als zakelijk prima terecht. Uit de keuken van patron-cuisinier Han Everts komen gerechten op de Franse leest geschoeid met hier en daar een oosterse touch. dat proeven we in de amuses waaronder een schuimpje met pekingeend en hoisin. Er komt een deels ingesneden lauwwarm knapperig vers broodje op tafel dat vergezeld gaat van roomboter en olijfolie. de zout en pepermolen staan op tafel. Vooraf sappig gebakken scampi met buikspek, krokant zwoerd, kokos en rode curry, gevolgd door zacht gegaarde kalfswang waarbij aardappelkaantjes, eendenlever, knolselderij espuma, oesterzwammen, pata negra en kalfsjus. Goed zeg. Mooi ook in combinatie met de Falcata, Pago Casa Gran, 20105 uit spanje die een heel licht zoetje heeft. We sluiten af met diverse bereidingen van passievruicht, amandel, koffiemousse, chocolade cremeux en koffiegalet. De bediening is jong en gedreven en doet er werkelijk alles aan om het de gast optimaal naar de zin te maken. Wel wensen we gastvrouw Ingrid iets meer rust, zodat ze niet de hele avond zo hoeft te draven. Je eet hier goed en de rekening is allesziens schappelijk.

Bron: lekker 500 2018
Gans & Peer 2016

29 Sep 2016

De kookwedstrijd om het Beste Ganzengerecht 2016 is gewonnen door Han Everts van restaurant de Aubergerie in Amersfoort. Everts kookte het beste gerecht met wilde gans en Conferencepeer in de wedstrijd die werd georganiseerd door Hollands Wild, leverancier van wildproducten.Han Everts wist de jury bestaande uit jager, verzamelaar en receptenschrijver Ellen Mookhoek en culinair coach en voormalig chefkok Nieck Welschen te overtuigen met zijn gerecht van wilde gans en gefermenteerde peer. Naast de smaak, was de jury onder de indruk van de klassieke basis van het gerecht en de mooie presentatie. De tweede plaats was voor Pepijn Schmeink van restaurant Dertien, de derde plaats voor Valerie Kuster van Op Het Dak, beide in Rotterdam. De kookwedstrijd maakte onderdeel uit van een inspiratiesessie die werd georganiseerd door wildleverancier Hollands Wild bij Restaurant Dertien in Rotterdam en waarbij de Nederlandse Fruittelers Organisatie betrokken was. De wedstrijd vond plaats op Sint Michaëlsdag, waarop traditioneel het oogstfeest wordt gevierd en waar in Angelsaksische landen op die dag gans wordt gegeten.


Michelin Bib Gourmand

09 Nov 2015

Zeer onverwacht hebben wij van Michelin voor het eerst de Bib gourmand toegekend gekregen, wat resulteerde in een overweldigende lawine van felicitaties van gasten en collega’s. Net zoals de Michelin ster is de Bib Gourmand uitgegroeid tot een begrip. Je ziet dat bij een Bib Gourmand restaurant luxe en gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn.

Dit is precies waar wij “de Aubergerie” al jaren keihard voor werken. Deze onderscheiding geeft dan ook een ongelofelijke drive om de ingeslagen weg te blijven volgen; perfectie, smaak, beleving, gastvrijheid en betaalbaar. Dat blijven onze steekwoorden voor de toekomst. Het enige wat verandert is de naam van ons keuzemenu, voor heen menu Amis nu omgedoopt tot Menu Bib Gourmand.


Lekker 500 & Gault Millau

27 Okt 2015

Ook dit jaar mogen wij weer zeer trots zijn op onze vermeldingen in de gidsen, 4de jaar op rij in de Lekker top 500 van Nederland, een vol punt gestegen en ‘’ prijs/plezier ‘’ benoeming in de Gault Millau gids.

Al dit moois en de goede beoordelingen van de inspecteurs geven ons een enorm goed gevoel en extra motivatie om door te gaan op deze voet.

Dit jaar schreven zij over ons:

Gevestigd in een monumentaal pand. De inrichting met rustige kleuren en met linnen gedekte tafels, straalt een zekere allure uit. Patron-cuisinier Han en zijn gastvrouw en sommelier Ingrid everts zijn twee enthousiaste ondernemers die met kennis van zaken dit restaurant bestieren. We worden hartelijk ontvangen met een mooi glas rose Bis by Biscaye uit de buurt van Montpellier en de smaakpapillen worden plezierig gegeactiveerd met een krokant hoorntje gevuld met mousse van dragon en spekjes en een soepje van langoustine. Han kookt de franse keuken en we proeven van een op karkas gebraden Anjou-duivenborstje – om te zuigen zo zacht – met peulvruchten en een vleugje sereh en eigen jus. Ook de gebakken coquilles met komkommer, dukkah, dille, koriander en sojaboon, bewijzen het vakmanschap van de kok. Vervolgens krijgen we gebraden damhertfilet met rode kool, mais, cantharellen, spruitjes, risotto met salie en rode wijnsaus. In een woord verrukkelijk. Er wordt een Catena Agrelo cabernet sauvignon 1992 uit Argentinië bij geschonken en deze maakt het feest compleet. Het kaasbord gaat vergezeld van roggebrood, notenbrood en appelstroop. Prima allemaal. Bij de koffie een welhaast overdadige hoeveelheid friandises, maar ze zijn allemaal zo lekker dat het schaaltje nagenoug leeg is. De bediening is charmant, smetteloos gekleed en enthousiast over het geserveerde. En dat zijn wij ook.

Bron: lekker 500 2016

Sfeervol ingericht monumentaal pand waar je in ongedwongen sfeer kunt genieten van de kookkunsten van Han Everts. Zijn voorliefde voor de zee komt naar voren in het aantrekkelijk geprijsde midweekse Ziltmenu, maar ook a la carte zijn de prijzen vriendelijk. Gezonde seizoenproducten staan centraal en de kookstijl is ambachtelijk Frans-mediterraan. Constante kwaliteit en prettige bediening.

Bron: Gault&Millau 2016


Restaurant De Aubergerie in Amersfoort de nieuwste aanwinst voor Euro-Toques!

20 Mei 2015

4 mei 2009 is voor Han & Ingrid Everts van Restaurant De Aubergerie een speciale dag. Toen openden zij hun restaurant in de binnenstad van Amersfoort, nu alweer 6 jaar geleden.

20 mei 2015 gaat daar als gedenkwaardige dag bijkomen, de dag van hun inauguratie als lid van Euro-Toques Nederland.

de Aubergerie Als speciaal genodigden waren Loek van Hasselt (de “Stadstrompetter” en adviseur van de gemeente Amersfoort), ouders, familie, kennissen en vaste gasten en namens het bestuur van Euro-Toques Nederland Daam Scharloo en Rob Franken aanwezig.

Euro-Toques Nederland is momenteel een van de oudste en zeker dé grootste restaurant vereniging van Nederland met meer dan 100 aangesloten bedrijven en bestaat volgend jaar 30 jaar. De “10 geboden” oftewel de code van eer die Euro-Toques Nederland hanteert, maakt hen uniek als vereniging. Het streven naar het bereiden van gerechten met gebruik van producten zonder additieven en of E-nummers, afname van kleine regionale leveranciers en de ambachtelijk verwerking hiervan zijn een must.

Bij Restaurant De Aubergerie werd door Han en Ingrid Everts al langer gewerkt volgens de code van eer. Zo zijn zij al partner van Stichting Vis & Seizoen sinds 2012. In 2013 werden zij ontdekt door culinair Nederland met een vermelding in de LEKKER en de GAULT MILLAU en werden zij toegelaten als Amis Saisonnier.

Na vandaag kunnen zij zich ook lid van Euro-Toques Nederland noemen.

Na een controlebezoek door de ledencommissarissen, die lovend spraken over de ingrediënten uit de regio die gebruikt werden en de originele verwerking hiervan, is door het bestuur unaniem gestemd tot toelating van de vereniging Euro-Toques Nederland.

Dit heuglijke feit werd bekrachtigd door het onthullen van het gevelschild en oorkonde en een feestelijke sabrage. Restaurant De Aubergerie is een jonge, enthousiaste nieuwe aanwinst!

Euro-Toques
Winnaar Proef Amersfoort publieksprijs 2015

15 Mei 2015

Met veel trots en blijdschap mogen wij ons “winnaar Proef Amersfoort publieksprijs 2015” noemen.

Net als vorig jaar waren vijf Proefgenoten uit gekozen om als mystery guests bij alle deelnemers te gaan proeven en beleven. Zij hebben gelet op, bediening, de inrichting van de tent en de prijs/kwaliteit verhouding. Op al deze punten werden wij unaniem door de jury als publieks winnaar gekozen van Proef Amersfoort 2015!
Lekker 2015

28 Okt 2014

Trots mogen wij u meedelen: Onze 3e vermelding in de LEKKER GIDS 2015 Ook dit jaar heeft de culinaire gids “Lekker” ons weer op genomen in de lijst van 500 beste restaurants van Nederland. Wij mogen ons nu al 3 jaar tot de beste 500 van Nederland rekenen en dit doen wij dan ook met grote trots.


De motivatie om ons niveau vast te houden en misschien wel te verbeteren is dan ook groter dan ooit. Wij danken al onze gasten, want zonder u is alles wat wij doen niet mogelijk. “DANK U”

Dit jaar schreven zij over ons:

LEKKER 2015

Midden in het centrum van Amersfoort zit de Aubergerie, dat met haar sober-chique interieur een prettige uitstraling heeft. Gastvrouw Ingrid Everts verstaat haar vak en bedient de gasten oprecht hartelijk en echtgenoot Han voelt zich volledig thuis in de keuken, waar hij oprecht mooi en puur kookt. De a la Carte menu kaart is bescheiden, er is een viergangenmenu en de wijnkaart geeft een breed assortiment internationale wijnen die ook nog eens prettig betaalbaar zijn. Na verzorgde amuses genieten we van gebrande zeebaars en langoustines met warm aardappel schuim, aardappel kaantjes, garam masala en een zwak schuimende jus van schaaldieren. De vis is vakkundig bereid. Het hoofdgerecht, op het karkas gebraden duivenborst, is sappig en komt met parelgort, amandel, knolselderij, beukenzwammen en savooiekool. Bij het kaas bord met vijf verschillende soorten die allemaal goed op temperatuur zijn en vergezeld gaan van jam, appelstroop en notenbrood schenkt onze gastvrouw een Spaanse volzoete Valdespino PX uit Abruzzo. Toe: goede hete sterke koffie en wat kleine versnaperingen erbij. We kunnen niet anders dan stellen dat dit een charmant restaurant is, waar met passie gewerkt wordt. Om vaak naar terug te keren. De kwaliteit deugt, de prijs is vriendelijk en je bent hier echt een avond uit.
Onze chef zit niet stil !!!

17 Okt 2014

In samenwerking met Culinair Saisonnier en 12 jonge chefs uit Nederland en België is het boek “Knofappel & Aardlook” verschenen. In het boek worden gerechten gepresenteerd met in de hoofdrol knoflook en aardappel. De misschien wel meest ondergewaardeerde ingrediënten in de keuken.

Han heeft in het boek ook zijn eigen hoofdstuk mogen schrijven. Naar eigen zeggen: hoe gaaf is het om met zulke eenvoudige ingrediënten top gerechten te creëren. Het was een fantastische uitdaging. Met enorm veel passie en kennis is er hard gewerkt door de chefs om de waarde van knoflook en aardappel in de keuken te laten zien. Het is een prachtig boek geworden.


Zilt Culinair

17 Sept 2013

Elke donderdag organiseert restaurant de aubergerie "ZILT", het werkelijks evenement voor de liefhebbers van vis, schaal en schelp dieren.

"ZILT" geeft de visie en liefde weer die Les Amis Saisonner Han Everts heeft voor alles wat in, op en rond het water leeft en groeit.
Wij stellen elke week een scherp geprijsd 3-gangen menu samen met de vangst van de dag. Hiervoor gebruiken wij ons partner schap met stichting "Vis & Seizoen ", samen kiezen wij de prachtige zilte producten die op dat moment op hun best zijn. Zo als u van ons gewend bent maken wij er graag een geheel verzorgde culinaire avond van, waar Ingrid Everts heerlijke glazen bij de gerechten serveert en de service verzorgt.
"ZILT" genieten bieden wij aan voor € 35,- waarvan €2,50 naar stichting Noordzee gaat voor het behoud van de visstand. Een bijpassend wijn arrangement bestaande uit 3 glazen bieden wij aan voor € 15,-

U kunt zich aanmelden op www.ziltculinair.nl


Een nieuwe Ami in Amersfoort

01 Feb 2013

Met zeer grote tros mogen wij u mededelen; Amersfoort heeft zijn eerste Amis Saisonnier.

Het is Han gelukt om na een zware ballotage van een jaar toe te treden tot een van de meest toon aangevende club van chef-koks in europa.

Wat houd Les Amis Saisonnier in:

Seizoensgericht, eerlijk en vers, het zo veel mogelijk gebruik maken van grondstoffen uit de eigen regio, er is een bijzonder vakmanschap voor nodig om deze combinatie in het restaurant te presenteren. Niet elke kok is in staat om aan die wensen te voldoen. Vandaar dat de redactie van Culinaire Saisonnier een eigen selectie maakte van Belgische, Franse, Luxemburgse en Nederlandse restaurants: Les Amis Saisonnier. Het is niet toevallig dat de restaurants die bij Les Amis Saisonnier zijn aangesloten, in de culinaire gidsen vaak hoog gequoteerd staan. Het zonder concessies volgen van de culinaire seizoenen vereist kennis van zaken, gedrevenheid en vakmanschap. Want niet in elk seizoen is het even eenvoudig om een culinaire topprestatie te leveren met wat land, water en lucht op dat moment aan keukengrondstoffen te bieden hebben. Alle Amis Saisonnier behoren tot de allerbeste restaurants, allemaal zijn ze een omweg of zelfs de reis waard.

Uiteraard zijn wij meer dan trots op deze prachtige benoeming en heeft ons gezet tot het presenteren van ons “ Menu les Amis”. Dit menu is ter vervanging van ons huidige Menu de Marche. ” Menu les Amis” bestaat uit 3 gangen, kleine verrassingen tussen de gangen uit de keuken en een attentie voor thuis.

U kunt genieten van het Menu les Amis voor € 34,50


Restaurant de Aubergerie beloond

02 Nov 2012

Trots, mogen wij u meedelen: Onze 1e vermelding in de LEKKER GIDS 2013 en in de uitgave van GAULT MILLAU 2013.
Na 3,5 jaar hard werken hebben wij voor ons een mijlpaal bereikt. Wij zijn zeer trots dat wij in beide uitgave een vermelding hebben mogen bemachtigen. Wij zien deze noteringen als motivatie om ons restaurant verder te ontwikkelen en te streven naar een nog betere kwaliteit. Wij willen dit natuurlijk met onze gasten vieren, door u de maand November een feestelijk glas bubbels aan te bieden.

Zij schreven over ons:

LEKKER 2013

“Han en Ingrid Everts zijn de drijvende kracht achter dit sympathieke restaurant, gevestigd in een monumentaal pand aan de rand van het centrum. In een aangename omgeving met zacht grijze houten vloer, crème kleurige lambrisering en een ruim opgezette tafelindeling worden we verrast door een bijzonder lekkere amuse van Hollandse garnalen met een crème van zeekraal en kruim van nootmuskaat. Wat een geweldige smaakcombinatie en wat mooi in het lage cocktailglas. We zijn nieuwsgierig naar wat volgt en worden niet teleurgesteld. Achtereenvolgens proeven we van lichtgerookte kalfstartaar met dungesneden pata negra en artisjokkencrème. De tartaar smeuïg, maar doorslaggevend in smaakbeleving is de pittige smaak van de rauwe ham. Lekker. Geroosterde coquilles hebben een prima cuisson, maar de jus van gepofte groene paprika overheerst. Dat wordt gelukkig helemaal goedgemaakt door de dorade van het hoofdgerecht. Voorbeeldig gebakken, met net beetgare asperges, een sappige schaaldierenrisotto en schuimige saus van Noilly Prat. De proeverij van lam geeft niet erg krokant gebakken zwezerik, ongelooflijk lekkere lende en van de jus hadden we nog wel een flinke schep willen krijgen. Toe is er een chocoladetrio van sorbet, gelei en mousse, niet hemelbestormend maar gewoon goed. De wijnkaart is relatief klein, toch staan er fijne wijnen op en de Spaanse Rioja Crianza toont zich een fijne begeleider bij het hoofdgerecht. De Aubergerie heeft overigens het eerste partnership getekend met Stichting Vis&Seizoen en werkt puur en uitsluitend met duurzaam gevangen vis. Dat u het weet. Een puntje van aandacht: iets minder lange wachttijden tussen de gerechten zou fijn zijn, Verder heten we Aubergerie van harte welkom in Lekker.”

Gault Millau 2013

“Stemmig en authentiek pand, eenvoudig maar smaakvol ingericht, met linnen op de tafels en goed glaswerk. Eigenaren Han en Ingrid Everts: hij staat voor eigentijdse creaties naar Frans model met een mediterraan accent, zij voor een attente service met prima wijnadvies. Klantgerichte bediening, flexibele keuken, correctie prijzen. Uitstekende nieuwkomer!”


Eerste restaurant in Amersfoort partner van Stichting Vis&Seizoen

04 Jun 2012

In Amersfoort is door Restaurant de Aubergerie het eerste partnership getekend met Stichting Vis&Seizoen. Vanaf heden werkt het restaurant puur en uitsluitend met duurzaam gevangen vis uit het zogenoemde ‘Onbezorgd 100% Duurzaam assortiment’. Niet alleen is het goed voor de toekomst van de visvangst, maar ook de kwaliteit van de vis ligt een stuk hoger. Het programma van Vis&Seizoen is samengesteld uit verschillende ingrediënten van duurzaamheid zoals het MSC-keurmerk, de VISwijzer, Stichting Vis&Seizoen en werkt samen met Versvishandel Jan van As. Gezamenlijk streven zij naar vergroting van het aandeel in het juiste seizoen gevangen, duurzaam verantwoorde vis. Over het partnership met Vis&Seizoen zegt Han Everts, eigenaar en chef-kok van Restaurant De Aubergerie: “Het is belangrijk om te werken met eerlijke producten, zo kunnen we tevens een mooie en hogere kwaliteit bieden aan onze gasten.”


Proef Amersfoort

05 Mei 2012

5 SMAAKVOLLE DAGEN
Het is bijna zover…...
Nog 1 week…..
Wij zijn er uiteraard weer bij. Vijf dagen lang laten 20 restaurants zich van hun beste culinaire kant zien en verrassen u met gastronomische hoogstandjes. Woensdagavond 16 mei is de Proef Première-avond, speciaal gereserveerd voor Proefgenoten. Van 17 t/m 20 mei is iedereen welkom om culinair te komen genieten. In deze week zijn wij met ons restaurant gesloten. Wilt u toch genieten van onze keuken, dan kunt u uiteraard een kijkje komen nemen op de Hof en ons op komen zoeken in Tentnummer 13. Wij ontvangen u graag voor weer een gezellige 5 dagen.

Kom ook dan weer ontdekken wat Amersfoort op culinair gebied te bieden.


HEERLIJK10daagse

01 Mei 2012

!!! U KUNT VANAF NU RESERVEREN !!!
Van 21 tot en met 30 mei 2012 organiseert HEERLIJK in samenwerking met hoofdsponsor VISA de allereerste HEERLIJK10Daagse. Dit alternatief voor de Restaurant Week biedt restaurateurs de kans om gedurende 10 dagen hun deuren te openen, waardoor gasten kunnen genieten van een 3-gangen menu vanaf 25 euro per persoon.
Reserveren kan op de website www.heerlijk10daagse.nl


Amuse tour amersfoort

05 Mrt 2012

22 april 2012, de tweede Amuse Tour in Amersfoort zal plaats vinden. In navolging tot de succesvolle Amuse Tour in Volendam, Enkhuizen, Laren en Hoorn zal ook in Amersfoort genoten kunnen worden van diverse amuses en bijpassen wijnen. Kaarten kunnen gereserveerd worden via het reserveringsformulier op deze website.

Kaarthouders kunnen tussen 12.00 en 16:00 uur bij deze verschillende locaties terecht voor een heerlijk glas wijn en bijpassende amuse. Kaarten kosten € 42,50 per stuk en zijn vanaf nu te reserveren via het reserveringsformulier op deze website.

Deelnemende Restaurants Amuse Tour 2011